TV der bevæger dig

Fortovs-fræserne igen på spil

Det er sket før, og nu sker det igen. Postbudet kører på fortovet for at dele posten ud.

06:48

Det kan godt være vådt at være postbud. Men det er stadig forbudt at køre på fortovet.

1 af 2

Det måtte man ikke for et år siden, og det må man heller ikke i dag.

Debat på Facebook

Debatten blandt TV Syds seere hærger i dag på Facebook. Postbudene får ikke mere fart på, end en morfar med gangstativ, så lad være med det, lyder en af kommentarerne.

En anden siger, at vi har større problemer at tage os af. "Det er latterligt! Er der sket nogle uheld?". En tredje synes, at det måske på tide at se lidt på, hvordan hjemmeplejen parkere sine biler. En fjerde siger, at hvis vi bliver ved med at vrøvle, så ender det med, at vi selv skal hente posten på postkontoret.

Endelig mener nogen, at TV Syd er i gang med en hetz mod postbudene. Dem skal man sætte pris på, for de gør noget for os alle.

Hvad gør vi?

Debatten udvikler sig med nogle skarpt imod, nogle mere tolerante og nogle, der synes, det er som at skyde gråspurve med kanoner.

Men det er altså i strid med loven, og spørgsmålet er, hvad der kan gøres, og hvem der kan? Hvad med de gamle? Hvor skal de så gå? Hvad med mor og barnevognen? Eller den lille på sin tre-hjulede cykel?

For et år siden sagde postvæsenet til sine medarbejdere, at det er forbudt at køre på fortovet. Det forbud skal medarbejderne rette sig efter, og det gjorde de i en periode.

Tid at spare!

Postbudene mener øjensynlig, at der er tid at spare, hvis postbudet ikke hele tiden skal parkere sin cykel eller knallert, stige af, tage breve og tryksager i hånden, gå hen til kundernes postkasser, lægge i, gå tilbage til sin cykel eller knallert, stige på, køre ti meter og gøre det hele én gang til.

Postbudet mangler tid. Post Danmark vil gøre tingene hurtigere. Presset på medarbejderne stiger. Men de skal holde loven - og de to ting hænger ikke sammen.Et postbud kan ikke holde loven og samtidig holde sin tidsplan.

Vi har fulgt postbudene flere steder, og det er ganske vist! Vi forsøger at få kommentarer fra Post Danmark og fra postbudenes fagforening.

Se mere i aften på TV Syd kl. 19.30.