Fra i dag kan du søge ind via kvote 2

Fra torsdag er det muligt at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 1 og 2. Her kan du blive lidt klogere på, hvad det indebærer.

Ansøgningsfrist

Kalenderen siger 1. februar, og fra i dag er der åbnet for ansøgninger til de videregående uddannelser, hvor det er muligt at søge gennem kvote 1 eller kvote 2.

Kvote 1 er for dem, der har en gymnasial uddannelse, og som opfylder adgangskravene til den uddannelse, de søger. Det kan for eksempel være fag på et bestemt niveau. Hvis man ikke opfylder det krav, er det muligt at læse op. På kvote 1 bliver ansøgerne optaget på baggrund af karaktergennemsnittet

Kvote 2 bliver ansøgerne ikke optaget på baggrund af deres gennemsnit. Adgangskravene til uddannelsen skal dog stadig være opfyldt, som en del af en eksamen eller ved at have læst op. Hvis man ikke har gymnasial uddannelse, så kan man søge via kvote 2. Uddannelsesstederne bestemmer selv, hvilke krav de har til ansøgere på kvote 2.

På nogle uddannelser er det kun muligt at søge ind på kvote 2, her skal ansøgerne gennem en prøve for at blive optaget.

Ansøgning foregår igennem Optagelse.dk.

Hvis du vil søge ind på Det Danske Musicalakademi i Fredericia, så er tilmeldingen til optagelsesprøven åben fra 1. februar til 14. marts klokken 23.59. På akademiets hjemmeside kan du læse mere om prøven.

I grafikken herunder kan du klikke dig rundt på de forskellige uddannelser for at se deres kvote 2 krav.