TV der bevæger dig

Fredag tweeter politiet dig gode råd til at færdes sikkert på nettet

I dag fredag kommer politiet med masser af gode råd til, hvordan man undgår at blive både hacket, snydt og bedraget på internettet.

Syd- og Sønderjyllands Politi klar til at tweete gode råd om sikkerhed på nettet fredag den 6. oktober. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Syd- og Sønderjyllands Politi sætter fredag den 6. oktober fokus på, hvordan man som borger og virksomhed bedst sikrer sig mod de mere luskede sider af nettet, hvor man risikerer at blive udsat for bedrageri, tyveri af data, falske datingprofiler, cyber mobning med mere.

Mange borgere er årvågne, og ser om der er tyveknægte i nabolaget, men de tænker måske ikke over, at tyven også kan løbe med værdierne, hvis it-sikkerheden i hjemmet ikke er i orden.

Christian Østergård, specialkonsulent, Syd- og Sønderjyllands Kriminalpræventive Sekretariat

Serveren er de fleste virksomheders pengeskab
Politi tager emnet op, da it-relateret bedrageri er en kriminalitetsform, der vokser herhjemme.

- Vi bruger masser af it i hverdagen, både privat og på jobbet. Serverrummet er i dag virksomhedens reelle pengeskab. Men mange chefer er måske ikke opmærksomme på at tænke i de baner. På samme måde er mange borgere årvågne, og ser om der er tyveknægte i nabolaget, men de tænker måske ikke over, at tyven også kan løbe med værdierne, hvis it-sikkerheden i hjemmet ikke er i orden, fremhæver specialkonsulent Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

Gode råd
Han peger i den forbindelse på, at man kommer langt med sund fornuft og omtanke.

- Alle vores tweets på temadagen indeholder nyttige oplysninger, gode råd, links til hjemmesider, hvor man kan hente vejledninger m.m. Der er kort og godt masser af inspiration til at leve en sikker tilværelse i cyberspace, tilføjer specialkonsulenten. 

Fra klokken 06.00 – 20.00 fredag sætter en gruppe fagfolk fra Syd- og Sønderjyllands Politi sig til tasterne og tweeter om:

  • Sikker handel på nettet
  • Øget netsikkerhed, så du ikke bliver udsat for identitetstyveri
  • Forebyggelse af elektronisk svindel i virksomheden
  • Hvordan man holder godt fast i dankortet, så det ikke bliver misbrugt på nettet
  • IT-relateret bedrageri
  • Hvordan du lærer dit barn gode manerer – og undgår cybermobning
  • Hvordan man bedst beskytter sine data mod langfingrede netbrugere