TV der bevæger dig

Fredagens overblik: Det sker i dag

Hedensted Kommune sender fredag julebusser til Aalborg og København. De skal hente og bringe de unge hjem fra studiebyerne Aalborg, Aarhus, Odense og København, så de kan holde jul i deres hjemby. Kommunen håber, at flere af de studerende kommer tilbage til kommunen, når der er færdige med at læse - og bussen er bare et af de tiltag, de prøver sig med. 

Fra i dag af bliver det nemmere at være buspassager i Esbjerg. Klokken 10 afslører udvalgsformand Søren Heide Lambertsen, (S), en elektrisk pylon ved Torvet i Esbjerg. Den skal vise opdateret information om bussernes afgangs- og ankomsttider. 49 stoppesteder er også blevet opgraderet med tavler, og fem steder sættes der større pyloner op. 

Forbered dig på en dag, hvor du kommer til at se alt for lidt til solens lys. I dag er det nemlig årets korteste dag, og det der kaldes vintersolerhvev. Det betyder også, at dagene begynder at blive længere og længere. Du kan læse forklaringen her.

Det har været en stille nat i politikredsene. Dog melder vagtchef Henrik Sønderskov ved Syd- og Sønderjyllands politi om et glatføreuheld ved midnatstide. Selvom temperaturen er et stykke over frysepunktet, er der kommet en del regn, der kan gøre vejene glatte, og det er muligvis årsagen til aftenens uheld. Ved 23.30-tiden kørte en 18-årig mand galt på Nederballevej mellem Løgumkloster og Aabenraa. På trods af hastighed på kun 40 km/t skred hans bil ud, da han ville bremse ved et T-kryds. Bilen kurede ind i et træ, og føreren slap med forskrækkelsen og mindre skader på bilen.

Fredag er julens første store rejsedag, og efter planen skulle vejarbejdet på motorvej E45 ved Bramdrupdam i Kolding være færdigt. Her er man ved at montere støjskærme. Men arbejdet er forsinket og bliver først færdigt i det nye år. Det betyder, at der stadig vil være indsnævring af kørebanerne og nedsat hastighed til 80 km/t. Så der bliver mulighed for at nyde julestemningen i bilen i lidt længere tid end planlagt.

Men eller bevæger juletrafikken sig hovedsagligt på tværs af landet mellem Sjælland og Jylland, og der vil være risiko for kødannelser, når myldretidstrafikken blander sig med udrejsetrafikken. Det vil typisk kunne mærkes på de større veje ud af København, henover Fyn og i Jylland mellem Kolding og Aarhus. Udrejsetrafikken er tungest fra øst mod vest. Hjemrejsetrafikken vil være fordelt over to dage fra tirsdag den 25. december til onsdag den 26. december.

DSB har meddelt, at lørdag bliver den største rejsedag for togene op mod jul.

Du kan følge trafikken på Vejdirektoratets hjemmeside. 

Dagen bliver grå, overskyet og diset med regn og byger ind i mellem. Temperaturen ligger mellem fire og seks grader. Vinden bliver let til frisk og kommer fra sydøst eller øst. 

Tak, fordi du læste med.

Med venlig hilsen

Ernst Møller

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu