TV der bevæger dig

Fri teltning er et hit

Det er blevet populært at overnatte i den fri natur. Derfor bliver 25 nye skovområder i dag åbnet for Fri Teltning.

Mange vil gerne overnatte i skoven.

På en 1. maj hvor der traditionen tro skal holdes taler i det fri, så bliver der nu også åbnet op for endnu flere overnatningsmuligheder i naturen.

Fra i dag har Miljø- og Fødevareministeriet åbnet op for flere skovområder, hvor det er muligt helt frit at slå teltet op og komme helt tæt på naturen.

Kortet viser Fri Teltning områder i TV SYDs område. Foto: Miljø- og Fødevareministeriet

 

En undersøgelse fra ministeriet viser nemlig, at det er populært, at bruge Fri Teltning ordningen og overnatningerne i de statsejede skove er steget med 40 procent i de seneste tre år.

Alene i 2015 var der 140.000 overnatninger i et af de 201 skovområder, hvor det er muligt.

 

Fakta for Miljø- og Fødevareministerietsskove:


- Borgerne kan frit sove i sovepose i skovbunden uden at skulle have tilladelse.

- Borgerne kan frit telte i 201 skove uden at skulle have tilladelse. Teltene skal dog bl.a. være uden for synsvidde af drifts- og beboelsesbygninger, herunder for eksempel naboer og campingpladser samt bilveje.

- Borgerne kan frit telte på omkring 250 ”Små lejrpladser”. Disse pladser er rettet mod en familie på op til 7-8 personer. På en mindre del af disse pladser er der også shelters.

- Større grupper kan, når de på forhånd har booket, frit telte på omkring 150 ”Store lejrpladser”. Pladserne har typisk flere shelters, bålplads og andre faciliteter med god plads til for eksempel skoler, foreninger, børneinstitutioner og organisationer, men pladserne bliver også brugt af familier og andre større grupper.