Gode råd: En sikker tur på stranden

De danske badestrande er altid et besøg værd, når sommervejret er godt. Her er de gode råd til en sikker tur på stranden.

Der er dejligt på stranden, men der er mange ting, man skal være opmærksom på. Hvilket flag er oppe? Hvad er de fem baderåd? Og hvordan kommer man sikkert væk fra et revlehul? Vi genopfrisker de fem baderåd og giver andre gode tips.

De fem baderåd

Lad os starte med de helt basale baderåd. Trygfonden har samlet alle de gode råd og sammenfattet dem i fem.

De fem baderåd

Læs strandens flag

Når du ankommer til stranden, så vær opmærksom på, hvilket flag livredderne har hejst. De betyder nemlig noget forskelligt. Der er tre forskellige flag. 

Lær de tre badeflag at kende her.
Lær de tre badeflag at kende her.
Foto: Jonatan Shoshan, TV SYD

Sådan tackler du revlehuller

Langs de danske kyster findes der tusindvis af revlehuller, som har mange menneskeliv på samvittigheden. Et revlehul opstår, når et hul i en revle danner en udadgående strøm i vandet. Hvis strømmen fra et revlehul får fat i en, kan selv de skrappeste svømmere ikke kæmpe i mod. Hvis man forsøger at svømme mod kysten, vil man blive trukket længere og længere ud, indtil man er så udmattet, at man ikke kan svømme mere. Men det er langt fra en dødsdom at havne i et revlehul. Man skal bare vide, hvordan man skal håndtere det.

Hvis man havner i et revlehul, så er der tre råd, man skal følge.

  1. Kæmp ikke imod. Det er en skrøne, at revlehuller kan hive dig ned under vandet. Du mister måske fodfæstet, men hvis du bare forholder dig i ro og træder vande, så vil strømmen høre op før eller siden, og du kan svømme tilbage.
  2. Bevar roen. Alvorlige ulykker med revlehuller sker, når personen går i panik og bruger alle sine kræfter på at kæmpe mod strømmen. Slap af og tag en tænker.
  3. Svøm til siden, langs stranden, for at komme væk fra revlehullet. Strømmen bevæger sig i en søjleform udad, så selvom det er umuligt at svømme mod den, så kan du svømme til siden for at komme væk. Når du er kommet væk, kan du svømme ind mod land igen 
Sådan tackler du et revlehul.
Sådan tackler du et revlehul.
Foto: Trygfonden og Respektforvand.dk

Hvis du har styr på disse råd, så er du klar til en dejlig og sikker tur på stranden. Vil du gerne vide mere, kan du besøge www.respektforvand.dk

Rigtig god tur.