Gode råd: Sådan undgår du, at tyven stjæler dit værktøj

Tyveri af professionelt værktøj er et voksende problem i Syd- og Sønderjylland. Her får du nogle fif til, hvordan du undgår, at tyven får fingre i dine boremaskiner.

Det kan være en dyr fornøjelse at have besøg af tyve i sit professionelle værksted.

I første kvartal i år modtog Syd- og Sønderjyllands Politi 71 anmeldelser. Og alene ved to tyverier, der fandt sted i samme uge i februar, blev der stjålet for over 100.000 kroner i professionelt værktøj.

quote

Mange håndværkerbiler er et sandt overflødighedshorn af dyrt el-værktøj, og det giver tyveknægtene blod på tanden, da der alt for ofte er god fangst ved at brække ind i en varebil spækket med dyrt værktøj

Christian Østergaard, specialkonsulent, Syd- og Sønderjyllands Politi

- Vi kan se, at tyverierne specielt går ud over håndværkerbiler, hvor der i stor stil bliver stjålet værktøj, siger specialkonsulent Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat i en pressemeddelelse.

- Mange håndværkerbiler er et sandt overflødighedshorn af dyrt el-værktøj, og det giver tyveknægtene blod på tanden, da der alt for ofte er god fangst ved at brække ind i en varebil spækket med dyrt værktøj. Og indbrud i varebiler koster dyrt i tabt arbejdstid, reparationer og erstatning af udstyr og materialer, siger han.

Derfor opfordrer politiet virksomhederne og deres ansatte til at tænke over, hvordan de kan gøre det ekstra svært at stjæle og afsætte værktøj.

 Christian Østergård opfordrer desuden de borgere, der køber brugt værktøj, til at tænke over, hvor tingene stammer fra, så de ikke bliver værktøjshælere og bestiller næste tyveri fra en varebil.

 

Sådan undgår du, at tyven stjæler dit værktøj: