Grænsekontrol skræmmer tyskerne væk

Den skærpede danske grænsekontrol har fået flere tyskere til at aflyse deres sommerhusferie i Danmark.

 Mange sommerhusudlejere har fået travlt med henvendelser fra tyske turister efter planerne om øget grænsekontrol, skriver Politiken søndag.

Tyskerne er uforstående over for planerne, og det får konsekvenser for den danske turistbranche.

Flere tyskere har valgt at aflyse deres sommerhusferie i Danmark på grund af den skrappe grænsekontrol, der nu skal oprettes.

- Der har været en ret kraftig reaktion hos mange bureauer efter planerne om mere grænsekontrol, siger Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.
- Vi har ikke overblik over, hvor mange aflysninger der er, men der er tale om en klar tendens.

Aflysningerne skyldes frygt for lange bilkøer, men også politisk holdning hos tyskerne.

- Planerne bliver opfattet som afstandtagen til EU og til Tyskland, så der er kommet rigtig mange politiske reaktioner, siger Carlos Villaro Lassen.

Udlejningsbureauet Dansommer er et af de firmaer, der har oplevet aflysninger på grund af den planlagte grænsekontrol.

- Vi havde tre aflysninger umiddelbart efter beslutningen, og vi har fået mange henvendelser fra tyskere, der undrer sig og kritiserer beslutningen, fortæller Niels Svendsen, salgschef i Dansommer til Politiken.

- Vi har før oplevet, at folk aflyser sommerhusreservationer af politiske årsager, men det er første gang, det sker i så stor stil, siger Niels Svendsen.

I Feriehusudlejernes Brancheforening er man utilfreds med regeringens håndtering af sagen.

- Det burde ikke være kommet bag på regeringen, at der ville komme en stærk reaktion fra Tyskland. Det havde været let at målrette en kampagne, der informerede om, hvad det egentlig betyder, siger Carlos Villaro Lassen til Politiken.