TV der bevæger dig

Gratis konfirmationskørsel for udsatte

En gruppe på Facebook hjælper udsatte familier med at få gratis konfirmationskørsel.

En gang handlede konfirmationen om kirken, tøjet og festen, men i disse år er køreturen fra kirken til festen kommet i fokus. Det er nemlig moderne at blive hentet i smarte biler, hvilket hurtigt kan løbe op i en dyr regning.

Det har fået Andrea Schlichting fra Vester Torsted ved Bække til at starte Facebook-gruppen "Konfirmationskørsel for udsatte". Gruppen tæller i dag 1.878 medlemmer, der enten tilbyder kørsel i smarte biler eller søger biler til deres konfirmander.

Hvad siger præsten?

I aften sender ”Naboer by night” direkte fra Guldager kl. 19.55, hvor vært Christina Hoffmann besøger en familie, der er ved at gøre klar til den store dag. Du kan også møde Jesper Falck, der er medlem af den nye Facebook-gruppe “Konfirmationskørsel for udsatte” og kører konfirmanderne gratis fra kirken til festen, men hvad siger byens præst til udviklingen med de dyre konfirmationer, der i år i gennemsnit løber op i 29.425 kroner for festen, tøj og konfirmationsgave, ifølge tal fra Nordea? Få svaret i Naboer på TV SYD+ direkte kl. 19.55, genudsendes kl. 22.40.