Guld-medalje for miljø-indsats

En gruppe studerende fra Syddansk Universitet går i aktion for regnskoven og vinder en finale-plads i international konkurrence.

De studerende fra SDU arbejder med at få E-coli bakterier til at producere gummi. E-coli er en bakterie, der normalt får sundheds-eksperter op i det røde felt. E-coli er nemlig en tarm-bakterie, og når den findes, er det et tegn på sundhedsfarlig forurening.

Men på SDU har en gruppe studerende fundet ud af, at bakterien kan ?forbedres? med et enzym, så den bliver i stand til at producere syntetisk gummi.

Det er en god ting, siger de studerende. På den måde bliver det nemlig muligt at bevare mere af regnskoven.

Den er voldsomt under pres, fordi vi skal bruge gummi til mange ting. Derfor bliver der stadig plantet nye plantager af gummi-træer, og hver gang det sker, bliver et stykke af regnskoven fældet. Hvis man derimod producerer gummi under kontrollerede forhold, bliver presset på regnskoven lettet.

Den ide har de præsenteret ved en international konkurrence mellem 60 hold, og de har vundet guld og en særpris for deres arbejde med syntetisk biologi. Nu går de videre til finalen i november i Cambridge i den amerikanske stat Massachusetts.