TV der bevæger dig

Haderslev vil ikke nedgøre Sønderborgs kaserne

Sønderborg Kasernes venner har kritiseret Haderslevs kaserne for at være umoderne. Haderslev vil ikke give igen.

Jens Christian Gjesing vil ikke nedgøre Sønderborgs kaserne.

Haderslevs borgmester Jens Christian Gjesing vil ikke medvirke til negativ omtale af andre kaserner.

- Jeg har i dag set et papir, hvor Sønderborg Kasernes venner den 26. februar tilsyneladende har lavet et nipunkts-program, der direkte opfordrer til en lukning af Haderslev Kaserne på bekostning af Sønderborg.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg tager afstand fra og ikke ønsker at medvirke til at nedgøre andre kaserner. Jeg håber, at både Haderslev og Sønderborg kaserner overlever, og vi har intet negativt at sige om sergentskolen. Men jeg er nødt til at sige, at der i de ni punkter i kampagnen mod Haderslev Kaserne er alvorlige faktuelle fejl.

- I Haderslev har vi har kørt en kampagne i fuld åbenhed ? bl.a. kan man se pressemeddelelser samt bilag og breve på kommunens hjemmeside ? og jeg har forventning om , at vores konstruktive og positive tilgang også vil have sin virkning, siger Jens Christian Gjesing.

Han har på vegne af Haderslev Byråd skrevet til Forsvarsudvalgets medlemmer og dermed reageret på nogle forlydender i pressen om flere forhold på Haderslev Kaserne.

- Det har været fremme i dagspressen, at det fremgår af forsvarschefens indstilling om kasernelukninger, at Haderslev Kaserne har begrænset udviklingspotentiale og øvelsesterræn. Beskrivelsen af kasernen svarer ikke til den virkelighed, vi oplever i hverdagen, og derfor har jeg sendt et brev til Forsvarsudvalgets medlemmer, hvor jeg har opridset nogle af vores gode argumenter for bevarelse af Haderslev Kaserne, siger borgmester Jens Christian Gjesing.