Håndværkere nyder godt af supersygehuse

Der er nok at lave for el- og VVS installatørerne for tiden. Derfor bliver der lige nu ansat flere medarbejdere i virksomhederne, viser undersøgelse.

Håndværkere nyder godt af supersygehuse og den grønne omstilling. Det skriver DR Syd. Der er nok at lave for el- og VVS installatørerne for tiden. Det får installatørvirksomheder til at ansætte flere medarbejdere, viser en undersøgelse blandt medlemmer af installatørernes brancheorganisation Tekniq.

Ifølge undersøgelsen ansatte en fjerdedel af de syddanske installatørvirksomheder i april nye medarbejdere. I samme periode afskedigede kun 15 procent af virksomhederne medarbejdere.

Og det er blandt andet sygehusbyggeri og grønne opgaver, der får efterspørgslen på håndværkere til at stige.

- Det er eksempelvis energiforbedringer hos både private og virksomheder, der er efterspørgsel på. Og så mærker vi et behov for installationer i nybyggeri, siger formand for Tekniq i Syddanmark og kundechef i virksomheden Kemp & Lauritzen, Gustav Petersen.

I Region Syddanmark er byggeriet af fire supersygehuse også noget, der giver genlyd ind i el- og VVS-branchen, siger Gustav Petersen.

- De store sygehusbyggerier trækker selvfølgelig også beskæftigelsen op, siger han.