TV der bevæger dig

Her er der flere fraflyttere end tilflyttere

I de senere år er der flyttet flere fra det syd- og sønderjyske, end der er flyttet til. TV SYD har mødt undtagelsen, der bekræfter reglen.

05:35

Michael Hagen og hans to børn skifter om to uger Frederiksberg ud med Ansager. Det er et sjældent syn. De seneste tre år har flere valgt at flyttet fra kommunen end til den.

Michael Hagen har fået job på Hærens Sergentskole i Varde. Derfor flytter han nu fra Frederiksberg til Ansager og går dermed mod statistikken. Foto: Thomas Larsen-Bjerre, TV SYD

1 af 2

I de seneste tre år er der flyttet omtrent 5.500 flere mennesker fra kommunerne i TV SYDs sendeområde, end der er flyttet til. I Fanø, Vejle og Horsens Kommnune har de dog flere tilflyttere end fraflyttere set over hele perioden. 

Michael Hagen er en af dem, der flytter til området. I maj flytter han fra Frederiksberg til Ansager i Varde Kommune, hvor han har fået arbejde på Hærens Sergentskole i Varde.

Med sig tager han sig sine to teenagebørn på 13 og 18 år. De var lidt betænkelige ved nyheden om at skulle flytte, men Michael Hagen har gjort, hvad han kunne for at gøre overgangen blid. Nu mangler der bare en ting.

'Velkommen til'

Henover påske sender TV SYD miniserien 'Velkommen til', hvor vi møder de mennesker, der vælger at flytte til et sted i vores område, hvor flere ellers flytter fra. 

-  Vi skal bare afsted nu. Nu er ventetiden blevet for lang, tingene er faldet på plads, og vi mangler bare flyttemændene, siger han til TV SYD.

Selvom Michael Hagen glæder sig til at flytte, så er der også ting, som han kommer til at savne ved Frederiksberg.

- Jeg kommer til at savne gadelivet. Åltså det, at der er et liv med de cafeer på godt og ondt, der nu er, siger han. 

Herunder kan du se, hvor mange der er flyttet fra kommunerne i forhold til, hvor mange der er flyttet til. Du kan se tallene for 2014, 2015, 2016 og det samlede tal.