TV der bevæger dig

Her er inspiration til oplevelser i efterårsferien

De syd- og sønderjyske kommuner har aktiviteter for hele familien i efterårsferien. Planlæg en sjov efterårsferie med nærvær, konkurrencer og ny viden.

Ildkatapulten i Hjemsted – Danernes Verden er en af de aktiviteter i efterårsferien, som bliver tilbudt i det syd- og sønderjyske. Foto: Arkiv

Når skoleelever holder efterårsferie i uge 42, kalder dagslektierne ikke. Der er mere plads til hygge, sjov og leg med familien og vennerne.

Uanset om vejret tillader udendørsaktiviteter eller ej, så tilbyder de syd- og sønderjyske kommuner mange forskellige aktiviteter i efterårsferien.

Nogle af de aktiviteter, der bliver tilbudt i de forskellige kommuner, er alt fra besøg på museer til en tur ud i det fri.

Indendørsaktiviteter

I Kolding har trolde og hekse indtaget Koldinghus. I efterårsferien vil slottet lære børn om en tid, hvor hekse, trolde og elverfolk var en del af historierne. De besøgende kan også udforske Den Fortryllede Skov, hvor sanserne kommer på højtryk, og hvor man kan være heldig at finde guld.

Det forsvundne guld i Den Fortryllede Skov kan opleves på Koldinghus fra den 14. oktober til den 19. oktober.

I det sønderjyske indtager uhyggelige lyde Museum Sønderjylland, Kulturhistorie Aabenraa. Lydeffekter skaber oplevelser i et spøgelseshus, hvor museets genstande lever sit eget liv om natten. Et mysterium skal opklares gennem fortællinger om døden på havet.

Spøgelseshuset kan besøges fra den 16. oktober til den 19. oktober.

Aktiviteter under åben himmel

Lyder ølbrygning eller slagtning mere som en spændende efterårsudfordring, så inviterer Karensminde i Grindsted på anderledes feriedage. Kartofler skal tages op, men er en tiltrængt tur en nødvendighed, så står heste spændt for hestevognen.

Museumscenter Karensminde har åbent alle dage i efterårsferien fra klokken 10 til 16.

Rejs tilbage i tiden og lær at skyde med bue og pil. Det er en af aktiviteterne, som Hjemsted - Danernes Verden tilbyder i efterårsferien. Det er også muligt at se, hvordan en ildkugle bliver affyret fra en katapult.

Parken viser Jernaldertiden frem fra den 14. oktober til den 18. oktober.

Mest sete på tvsyd.dk