TV der bevæger dig

Hjemmerøvere hærger i Sydjylland

Politiet i Syd- og Sønderjylland har i de seneste dage modtaget flere anmeldelser om tricktyverier og hjemmerrøverier mod ældre mennesker i området, og torsdag blev der begået to hjemmerøverier og et forsøg i politikredsen.

03:01

Karen og Holger Müller, Vejen, blev overrumplet og bestjålet i deres eget hjem. De mistede 5.000 kroner.

1 af 2

Kort før klokken 16 forsøgte tre personer at trænge ind til en 84-årig kvinde på Lærkevej i Vejen, men det lykkedes dem ikke at komme indenfor.

En halv times tid senere bankede det på døren hos et ægtepar på 83 og 86 år på Ahornvej i Vejen. Udenfor stod en mand og en kvinde.

- De tvinger manden ud i køkkenet og kvinden bliver tvunget til at sætte sig ned, mens de gennemroder huset og forsvinder med nogle kontanter, fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard.

En times tid senere tvinger en mand og en kvinde sig ind i hjemmet hos en 87-årig kvinde på Skrænten i Esbjerg.

- Kvinden truer hende til at kigge væk, mens manden gennemroder hjemmet. Vi ved endnu ikke om de forsvandt med noget, siger Søren Strægaard torsdag aften.

- Vi mener, at nogle af de samme personer står bag de seneste dages tricktyverier og hjemmerøverier, men om det er de samme, der står bag de tre tilfælde i dag, kan vi ikke sige, fortsætter han.