TV der bevæger dig

Højer Efterskole er økonomisk presset

Højer Efterskole mangler likviditet og beder om en økonomisk håndsrækning i et brev tidligere bestyrelsesmedlemmer og andre leverandører.

Højer Efterskole godtgjorde forældrebetalingen, da skolen under lockouten måtte sende eleverne hjem i to uger. Foto: Højer Efterskole.

"Skolen har lige nu svært ved at skaffe tilstrækkelig likviditet, det vil sige kontante midler til dækning af de løbende, faste udgifter."

Sådan hedder det i et brev, som Højer Efterskole i april har sendt ud til blandt andet tidligere bestyrelsesmedlemmer på skolen . Det skriver JydskeVestkysten Tønder.

Det er ikke klart, hvor alvorlig situationen er, men brevet kommer ovenpå lockouten, hvor efterskolen så sig nødsaget til at sende eleverne hjem i to uger.

I forbindelse valgte efterskolen at godtgøre den manglende undervisning. Sådan sagde forstander Agnes Østergaard til DR Nyheder efter den første uge:

- Den uge, hvor forældrene fik deres børn hjem, den skulle de selvfølgelig ikke betale for. Det er ordentligt, sagde Agnes Østergaard.

Det er lørdag ikke lykkes TV SYD at træffe Agnes Østergaard til en kommentar.

Højer Efterskole er bygget i 1951 og har altid fokuseret på idræt, ligesom efterskolen også har linjer med kampsportog Cambridge-engelsk.

Forstander Agnes Østergaard tiltrådte tidligere på året og er den tredje forstander på blot tre år.