Højsæson på minkfarmene øger risiko for tyveri

Mink bliver lige nu pelset, og der ligger skind for store værdier på lagrene rundt om på gårdene, som dermed er oplagte mål for tyve. Derfor har politiet nu kontaktet samtlige minkavlere i Syd- og Sønderjylland, så de sikrer skindene bedst muligt mod tyveri.

Lige nu er der travlhed på de syd- og sønderjyske minkframe. Dyrerne bliver pelset, og skind for millioner ligger ude på gårdene.

quote

Det gælder om at se sin virksomhed med tyvens øjne. Er mine vinduer og døre sikret godt nok? Er det nemt at læsse skindene på en lastbil og køre afsted med dem?

Christian Østergård, specialkonsulent, Syd- og Sønderjyllands Krimonalpræventive Sekretariat

Derfor har Syd- og Sønderjyllands Politi skrevet til samtlige 250 minkavlere i politikredsen og opfordret dem til, at de ser kritisk på sikringen af deres ejendom. Det gælder for eksempel alarmer, adgangsforhold og sikkerhedsrutiner:

- Det gælder om at se sin virksomhed med tyvens øjne. Er mine vinduer og døre sikret godt nok? Er det nemt at læsse skindene på en lastbil og køre afsted med dem? Og hvem har reelt adgang til minkfarmen uden for normal arbejdstid? Det er bedre, at minkavlerne selv stiller spørgsmålene, end at en kriminel gør det, understreger specialkonsulent Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Kriminalpræventive Sekretariat.

Sikringsrådgivere
Ud over brevet vil politiets sikringsrådgivere personligt kontakte en række udvalgte farme og pelsningscentraler og tilbyde gratis sikkerhedsrådgivning - eventuelt sammen med forsikringsselskabet.

Syd- og Sønderjyllands Politi stiller også gerne op til foredrag i pelsdyravlerforeninger og fortæller om bedre sikring og forebyggelse af kriminalitet i minkbranchen.

Brancheforeningen bakker op
Også Sydjyllands Minkavlerforening bakker op om det øgede fokus på sikkerhed.

- Sikkerhed er i forvejen et vigtigt emne i vores branche, så vi er glade for den dialog, vi kan få med politiet om forholdene, fremhæver formand Henning Christensen fra Esbjerg.

Fakta om minkbranchen                                                                                      Kilde: Danske Minkavlere