TV der bevæger dig

Huller i vejen? Giv kommunen besked via ny app

Er der huller i vejen, når du kører til arbejde? Eller er der grene, der slår dig i hovedet, når du suser afsted på cyklen? Så kan du nu gøre noget ved det med en ny app.

Foto: Peter B. Alsing

Det er blevet væsentligt nemmere at gøre kommuner i hele landet opmærksom på vejhuller, der skal fyldes op, lavthængende grene, hærværk på busskure og alle de andre ting, der roder i gadebilledet og skaber irriterende eller ligefrem farlige situationer, når vi færdes i det fri.

Du kan nemlig bruge din smartphone til at give kommunen et praj med den gratis app ?Giv et Praj?, når du støder på noget, der kræver handling fra kommunens side.

Konceptet er simpelt: Tag et foto af problemet, vælg en kategori for dit praj og send det af sted. Prajet forsynes med koordinater fra telefonens GPS, så modtagerkommunen nemt kan se, hvor de skal rykke ud.

Men selvom du lader kommunen vide, at der er et irriterende hul på din vej til arbejde, så er det ikke sikkert, at de orange mænd rykker ud med det samme. Det er nemlig op til kommunerne selv, hvordan de reagerer på henvendelsen.

App'en hedder: "Giv et praj" og kan hentes både i App Store og i Google Play.

link

link

Mere vejr