Hurtigere togforbindelse på kryds og tværs af Jylland

Der er blandet nyt for togpendlerne i Syd- og Sønderjylland. På nogle ruter er man hurtigere fremme, mens man andre steder skal skifte tog for at nå frem.

En direkte togforbindelse mellem Flensborg og Aarhus H/Aalborg, lyntog mellem Sønderborg og København H, tyve minutter kortere rejsetid mellem Esbjerg og København H og en hurtigere forbindelse mellem Esbjerg og Sønderborg. Det er bare nogle af de ændringer, som DSB mandag præsenterer i kørerplanerne for det nye år.

En af de store ændringer i togdriften er, at der ved årsskiftet kommer en direkte forbindelse mellem Flensborg og Aarhus H/Aalborg. Som planerne er nu, skal man skifte tog i Middelfart for at rejse fra Syd- til Nordjylland. Toget kommer til at køre hver anden time. Til gengæld betyder ændringerne dog også, at der ikke længere kommer til at køre direkte tog mellem Flensborg og København H. Ønsker man at køre den rute, skal man skifte tog i Fredericia. Ifølge DSB giver det en rejsetidsgevinst på 24-40 minutter.

I Sønderborg får man også en hurtigere forbindelse til København. 18-32 minutter bliver der ifølge DSB skåret af rejsetiden. Den hurtigere vej igennem Danmark opnås ganske enkelt ved, at man erstatter InterCity-togene på strækningen med InterCityLyn-tog. Til gengæld mister Sønderborg 4.39-toget mod København.

Også for togpendlerne i Esbjerg er der ændringer. I DSBs nye køreplan kan de nemlig spare omkring tyve minutter mod København H, hvis de skifter tog i Odense. Derudover standser toget på den strækning som noget nyt i Lunderskov. Det giver kunderne mellem Esbjerg og Sønderborg en hurtigere forbindelse. Rejsetiden imellem de to byer bliver formindsket begge veje med omkring en halv time, når man kan skifte i Lunderskov i stedet for i Kolding, som man skal nu.

Den nye køreplan betyder også, at en række busruter ændrer køreplaner, så de også fremover passer til togafgangene, oplyser Sydtrafik. De køreplaner vil være tilgængelige fra starten af november på Sydtrafiks hjemmeside.