TV der bevæger dig

Huse på landet til salg i årevis

Et hus på landet omgivet af bølgende kornmarker eller i en mindre by er i lav kurs hos boligkøberne.

05:15

Huset her i Nordborg kom til salg i begyndelsen af 2011, og det er stadig ikke solgt.

1 af 2

Det fremgår af en opgørelse fra boligsiden.dk med 1.493 parcelhuse til salg i Syd- og Sønderjylland. De har været til salg i mellem 500 dage og op mod syv år.

Opgørelsen viser, at der sker en selvforstærkende vandring fra land til by.

Selv få kilometer uden for byer som Sønderborg, Kolding og Esbjerg tager det adskillige år at få solgt et hus. Det gælder i Nordborg, Ragebøl, Højer og Sjølund.

Selv i lidt større byer som Vojens og Bramming er hushandlen stort set gået i stå.

Især hussælgerne i Nordborg er hårdt ramt. Her kan man få et større parcelhus fra 1960'erne eller 1970'erne til under en million kroner, men alligevel bliver køberne væk.

Til salg i over seks år

Et grelt eksempel er Vongevej 31 i Tørring til 2,3 million kroner. Huset har været til salg i 2.434 dage eller seks år og otte måneder.

TV SYD fortalte i 2011 om pensionistparret Edit og Hermann Bartholdi, der havde sat deres villa til salg i Nordborg. Dengang havde deres hus været til salg i et halvt år, og det er det stadig.

Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivning viser, at en selvforstærkende udvikling er i gang. Yngre i den fødedygtige alder samler sig i byerne, og det giver flere børn samtidig med, at forholdsvis færre dør af alderdom.

Der sker ikke alene en vandring af befolkningen fra vest til øst, men også fra mindre byer til større byer internt i landsdelene.

Mest sete på tvsyd.dk