TV der bevæger dig

Hvem skal betale for ekstra politi på J-dag?

Skal bryggerierne betale for ekstra politi på gaden, når årets juleøl lanceres i en massiv reklamekampagne? Debatten har raset hele dagen på TV SYDs Facebook-side - og der er flertal for at sende regningen til bryggeriet.

03:40

1 af 3

Fredag aften var en af årets travleste for politiet. Årets juleøl blev - som sædvanlig - frigivet fredag kl. 20.59. Det betød ekstra mange på værtshusene og diskoteker - og mange bataljer i gaderne.

Masser af politi

Politiet havde forberedt sig godt - og der var mange ekstra betjente i nattelivet natten til lørdag.

Politi-inspektør Benny Tollestrup, Sydøstjyllands Politi, Horsens, vil ikke tage stilling til, hvem der skal betale for politi-indsatsen på J-dag.

Han mener, at det massive opbud af uniformerede betjente lægger en dæmper på gemytterne - og måske forhindrer nogle af de værste voldsepisoder.

Flertal imod på Facebook

På TV SYDs facebookside har der i løbet af i dag været debat om politiets massive indsats på J-dagen

Alex Kabusch skriver: Nej, det er ikke okay. Og slet ikke nu, hvor det er oppe at vende, at fodboldklubber selv skal til at betale regningen for politiets arbejde til deres kampe.....!

Vibeke Færk Pedersen skriver: Det er helt i orden. Politiets resurser går jo altid til noget, som vi lovlydige danskere helst var foruden!

Allan Birch skriver: Den burde afskaffes. Der er dage nok, hvor de unge "drikker sig i hegnet." Måske en ansvarlig omgang med alkohol burde være lært hjemmefra?

Ingrid Jørgensen skriver: Det er ikke ok, at man som skatteyder skal betale til J-dag.

Bryggeriet: Ikke vort bord

TV SYD har bedt Carlsbergs kommunikationsdirektør, Jens Becke, kommentere kritikken:

- Jeg synes, at det er ærgerligt, hvis det er nødvendigt at have ekstra folk på gaden.Vi har prøvet at lave et samarbejde med Natteravnene de sidste tre år, så de er ude for at sige til de unge: La' nu vær' med at drikke jeg for fulde. Vi prøver at bygge noget anvarlighed ind i det.

Tænker du, at det er jeres ansvar også, at de koster samfundet penge at Julebryggen kommer ud?

- Vi prøver at tage et ansvar for vore produkter. Men derfra til at gå ind og betale regninger til alle mulige ting, det har jeg svært ved at se. Og man har jo en meget stor afgift på vore produkter. Vi betaler over en milliard om året for det vi sælger, så vi bidrager altså også noget med vore produkter.