Hver dag snupper politiet fire spritbilister

Sidste år sigtede politiet flere end 1300 personer for spritkørsel i Syd- og Sønderjylland. I december måned sætter politiet ind med ekstra spritkontrol. Samtidig opfordrer en kampagne flere julefrokostgæster til at lade bilen stå.

Alt for mange kører bil med for meget alkohol i blodet.

Sidste år sigtede politiet 1.331 personer alene i Syd- og Sønderjyllands og Sydøstjyllands Politikredse for spritkørsel. Det er knapt fire om dagen, viser tal fra Rigspolitiet. På landsplan er tallet 7.203 -  og 20 sigtelser for spirituskørsel om dagen.

quote

Målet med vores kontroller er at få spritbilisterne stoppet, før de skader andre eller sig selv.

Erik Terp Jensen, chef, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

I forbindelse med julefrokostsæsonen sætter politiet derfor ind med ekstra spritkontrol. Samtidig opfordrer en kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden til, at man lader bilen stå, når man tager til julefrokost.            

Hver 6. dødsulykke i trafikken skyldes alkohol. Selv om antallet af spritbilister på vejene er faldet hen over årene, er der stadig for mange mennesker, som ikke kan adskille promiller og bilnøgler. 

- Spritkørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader andre eller sig selv, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.                           

Samtidig med politiets kontrol vil spritkampagne "Klar til et pust?" vil Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om, at det kan have store konsekvenser at sætte sig bag rattet, hvis man er i tvivl om sin promille.

Sigtelser for spritkørsel per politikreds Kilde: Rigspolitiet