Hver femte sigtede for indbrud i Sydjylland er udlænding

Hver femte, der sigtes for indbrud i private hjem i det syd- og sønderjyske, er udlænding, viser nye tal fra Rigspolitiet.

Når kobenet bliver fundet frem, og terrassedøren bliver brudt op i et privat hjem i Syd- og Sønderjylland, så er hver femte, der bliver sigtet for indbrudene, ikke fra Danmark. Det viser tal fra Rigspolitiet over antallet af sigtelser for indbrud i private hjem i første halvår 2015, som TV SYD har fået aktindsigt i.

- Indbrud i beboelse er et fokusområde, og i den anledning støder vi af og til på udlændinge, fortæller vicepolitiinspektør i Sydøstjyllands Politi, Søren Thaysen, til TV SYD.

I Sydøstjyllands og Syd- og Sønderjyllands politikredse var der således 70 udlændinge blandt i alt 326 indbrudssigtede i første halvår af 2015. Anderledes ser det ud på landsplan, hvor hver tredje indbrudssigtede for indbrud i private hjem er udlænding.

Politiet har siden 2011 i samarbejde med Udlændingekontrolafdelingen i Padborg haft et særligt fokus på omrejsende kriminelle.

I Syd- og Sønderjylland er det primært indbrudstyve fra Litauen og Rumænien, som fylder i statistikken over indbrudssigtede.