TV der bevæger dig

I dag skal der gøres hovedrent i naturen

Overalt i hele Syd og Sønderjylland er der i dag affaldsindsamling hvor dåser, pap og plastik, der er blevet smidt i naturen, bliver fjernet.

02:07

Søndag er lige med rengøring i naturen Foto: Bardur Michaelsen

1 af 2

Det er Danmarks Naturfredningsforening, der holder sin årlige affaldsindsamlingsdag. Det betyder, at frivillige kan møde op og være med til at få gjort grundigt rent i naturen.

Der bliver samlet affald ind mange steder her i regionen bl.a. i Fredericia og i Sønderborg.

I Sønderborg Kommune har 15 landsbyer slået sig sammen. Danmarks Naturfredningsforening har sørget for plastsække og der er sørget for ruter og handsker og affaldstænger til alle.

Sønderborg Kommune har stillet containere op flere steder, så affaldet kan blive samlet og kørt væk.

-Det er dejligt, at landsbyerne bidrager til det smukke forårsselskab ved at indsamle affald fra grøfter, græs og skokanter. Det pynter og er med til at byde gæster velkommen, siger Agnes Nielsen, der er formand for Landsbyforum i Sønderborg Kommune.

I Fredericia ser de også frem til, at der skal gøres rent.

-Hvert år hører vi fra deltagerne at det er uforståelige mængder af plastik, papir, dåser og flasker, som nogle mennesker tilsyneladende mener, det er i orden at efterlade rundt omkring i naturen, siger Karsten Enggaard, der er formand for Danmarks Naturfredningsforening i Fredericia.