TV der bevæger dig

I orden at vente på ambulancen

Sundhedsministeren afviser ambulance inden for et kvarter, og det er nyt for regionsformand Carl Holst.

Fuld fart på - men desværre ofte for sent.

Region Syddanmark har gennemført en analyse, der viser, at borgere i udkantsområder som Als godt kan glemme alt om, at ambulancen altid kommer inden for et kvarter.

Har aldrig været meningen

Fyns Stiftstidende skriver i dag, at regionen med formand Carl Holst (V) i spidsen dermed afliver VK-regeringens valgløfte helt tilbage fra 2007, da forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) lovede ambulancehjælp for alle inden for 15 minutter.

Løftet blev skrevet ind i både  regeringsgrundlaget og den såkaldte 2020-plan, der blev forhandlet på plads i slutningen af maj.

Nu siger sundhedsminister Bertel Haarder (V) imidlertid til Fyens Stiftstidende, at det aldrig har været regeringens ønske, at alle ambulancer når frem inden for et kvarter.

- Målet er, at man under normale omstændigheder skal være fremme inden for 15 minutter. Men normale omstændigheder er ikke lig med altid, siger Bertel Haarder.

Ikke for sjov

Den fortolkning er ny for partifællen Carl Holst:

- Vi sætter jo ikke en stor undersøgelse i gang for sjov. Vi gør det, fordi vi vil undersøge, hvad det koster at leve op til, hvad vi tror, regeringen mener. Nu kan jeg så forstå, at regeringen mener noget andet, siger han til Fyens Stiftstidende.

I Region Syddanmark er det næsten syv procent af ambulancekørslerne, der ikke når frem på et kvarter. Derfor har de syddanske politikere bedt embedsfolkene om at undersøge, hvad der skal til for at nå op på 98 procents målopfyldelse."Det er hverken i økonomisk eller praktisk forstand en model, som kan realiseres," lyder konklusionen.
.

Efter-rationalisering

Socialdemokraternes sundhedsordfører Sophie Hæstorp-Andersen undrer sig.

- Det lyder som en bekvem efterrationalisering fra ministerens side, fordi han kan se, at løftet er svært at indfri, siger Hæstorp-Andersen til Fyens Stiftstidende.