Indberetninger om sex-misbrug af børn syltes

Det tog tre år før en indberetning om en kønssygdom i form af vorter i endetarmen hos en dreng i første klasse fik konsekvenser, og drengen blev fjernet fra hjemmet.

I en rundspørge til samtlige læreransatte i Syd- og Sønderjylland, som JydskeVestkysten har lavet i samarbejde med DR Syd, svarede 11 procent, at de har indberettet en mistanke om seksuelt overgreb.

Af dem mener næsten 77 procent, at der ikke er fulgt tilstrækkeligt op på underretningen. Og det er rigtigt, rigtigt skidt, mener lærernes formand, Anders Bondo Christensen.

Det må ikke ske

? Vi risikerer, at lærerne opgiver at underrette om deres bekymringer, når de står tilbage med følelsen af, at det alligevel ikke nytter. Og det må for alt i verden ikke ske, siger han til JydskeVestkysten.

634 lærere har bidraget til undersøgelsen. I alt 69 lærere svarede, at de har indberettet en mistanke om seksuelt misbrug. De 53 oplevede, at der ikke skete nok efterfølgende.

- Vi skal sætte ind langt tidligere, siger Jane Findahl, der er formand for børn og ungdomsudvalget i KL. Hun erkender over for Radio Syd, at kommunerne ikke har været gode nok til at håndtere de mange underretninger, som skolelærerne laver, når de har mistanke om misbrug eller misrøgt af et barn.

Kommunernes socialforvaltninger har ikke pligt til at melde tilbage til underretteren om det videre forløb i sagen.