TV der bevæger dig

Indbrudstyve holder sig fra sommerhusene

Efter en stigning i 2011 er sommerhusindbruddene i Syd- og Sønderjyllands politikreds faldet markant i de første måneder af 2012 og er på det laveste niveau i fem år.

Politiet mener selv, at det er ordensmagtens indsats i forhold til forebyggelse og efterforskning har båret frugt. Og indsatserne fortsætter, lover politikommissær Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands politi.

De første fire måneder af 2012 er der foreløbigt kun indgået 97 anmeldelser.

Det totale antal anmeldelser for samme periode de seneste år er:
2011: 419 anmeldelser
2010: 179 anmeldelser
2009: 273 anmeldelser
2008: 159 anmeldelser.

Forebyggelse er det vigtigste

Hos Syd- og Sønderjyllands politi glæder politikommissær Christian Østergård sig over udviklingen og håber, at tendensen fortsætter. Samtidig ved han, at der ikke er grund til at hvile på laurbærrene.

- Det er vigtigt at gøre risikoen for opdagelse større, så mulige tyve­knægte afstår fra at lave indbrud. Forebyggelse af indbrud er en så vigtig samfundsmæssig udfordring, at politiet har brug for borgernes hjælp. Derfor har vi behov for, at borgerne sikrer deres huse bedre og etabler nabohjælp, siger Christian Østergård, der er leder af politikredsens kriminalpræventive sekretariat. Det er vigtigt at gøre risikoen for opdagelse større.

Mest sete på tvsyd.dk