Indfrysning af dagpenge: Minister kaldt i samråd

Det er ikke lovligt, når kommunerne får private firmaer til at vurdere borgernes dagpengesituation. Det får nu socialdemokraterne til at kalde beskæftigelsesministeren i samråd, skriver fagbladet 3F.

TV SYD kunne i går fortælle historien om Heidi Olson fra Ødis, som har mistet retten til dagpenge. Afgørelsen er truffet på baggrund af en vurdering fra Falck.

Det er ulovligt, slår Beskæftigelsesankenævnet fast. Den beslutning har nu fået Socialdemokraterne til at kalde beskæftigelsesminister, Inger Støjberg (V) i samråd med krav om en forklaring.

- En række uskyldige borgere har ulovligt fået frataget deres sygedagpenge på baggrund af ulovlige beslutninger truffet af et privat firma. Det er rent smøl i Beskæftigelsesministeriet, at sagen ikke er afklaret for længst, siger arbejdsmarkedsordfører hos Socialdemokraterne Torben Hansen til 3F.

Uklare meldinger

Sagens omstridningspunkt er, at efter Beskæftigelsesankenævnets afgørelse om ulovligheden i, at private virksomheder vurderer sådanne sager, er der samtidig sendt andre meldinger ud til kommunerne. Dem står Arbejdsmarkedstyrelsen for. De er en en del af Beskæftigelsesministeriet.

De forskellige meldinger har skabt forvirring.
Det skal samrådet med ministeren nu være med til at rette op på.