Ingen panik: Store rejsedag er ikke så slem

I snart en uge har vi hørt om, at nu er det snart den største rejsedag med alle de problemer, det gi’r. Men ingen panik: Trafikken er ikke så slem som på hverdage.

Der er masser af plads på vejene. Det viser tal, som Vejdirektoratet har stillet til rådighed for TV SYD. Tallene viser med al tydelighed, at der ikke er problemer med kapaciteten på de største veje.

Tallene viser, at selv på en Lillejuleaftensdag som i dag er der over 20 pct. færre biler på vejene. Mønstret viser sig på alle motorvejene i Syd- og Sønderjylland.

TV SYD har f.eks. set på Lillebælt. Her kører i gennemsnit 75.000 biler på hverdage. Men sidste år – den 23. december – kørte kun 64.000 biler over den nye Lillebæltsbro.

Og sammenligner man med fredage, hvor trafikken er størst, er forskellen hele 22 procent.  Vejdirektoratets tal viser, at der i gennemsnit kørte 81.000 biler over broen i snit om fredagen.

Vejdirektoratet forventer også, at juletrafikken i dag bliver mindre. Gitte Høgh fra Vejdirektoratet siger til TV SYD, at når juleaften falder på en torsdag, bliver trafikken jævnet mere ud.

Og når du læser det her, kan du slappe af. Det største trafikpres for i dag er overstået.

Mellem kl. 10 og 12 er trafikken lig med trafikken på en fredag – eller en smule over.