TV der bevæger dig

Ingen varme til bier og mennesker

Glem alt om shorts og badeture på stranden de næste mange dage. Den kommende uge byder i stedet på regnbyger, kølige temperaturer og enkelte solstrejf, lyder vejrmeldingen fra DMI.

Bierne savner varme til deres arbejde - og det gør vi andre også. Fra et arrangement i weekenden om biavl.

- Det er bestemt ikke sommervejr, der står på programmet det næste lange stykke tid. Vi har en uge, hvor man trods alt kommer til at se noget sol mandag og tirsdag, men også byger.

- Og når vi så kommer hen i slutningen af ugen, bliver det mere skyet, og der kommer perioder med regn, siger vagtchef Klaus Larsen ved DMI.

Ingen sol til sønderjyderne

Med undtagelse af sønderjyderne kan resten af danskerne trods alt opleve lidt eller nogen sol de første af ugens dage. Grundlovsdag ser bygerne endda ud til at stoppe for en stund flere steder, og regnbygerne bliver færrest om onsdagen.

Men allerede torsdag vender skyerne tilbage og kaster vand ned over det meste af landet. Og regnen holder ved.

- Der kommer et lavtryk fra sydvest, som kører fronter med regn rundt over Danmark. Der kommer cirka til at falde omkring fem til ti millimeter både fredag, lørdag og søndag, men der er risiko for betydelig større mængder, siger Klaus Larsen.

Temperaturerne får et lille hak opad sidst på ugen, hvor de vil ligge på mellem 13 og 18 grader i dagtimerne og omkring ti grader om natten. Ifølge DMI's prognoser for de næste 30 dage skal danskerne heller ikke forvente sommervarme de kommende uger.

- Hvis vi tager den lange kikkert frem, så er der desværre kun det ustadige vejr i sigte. Vi skal være heldige, hvis vi kommer over de 20 grader, siger Klaus Larsen.

Mere vejr