Ingen varmerekord i julen

Danskerne kan se frem til høje temperaturer i juleugen - men en 60 år gammel varmerekord bliver ikke slået, selv om der ikke bliver brug for hverken sneskovle eller varmt tøj i juleugen.

Selve juleaftensdag vil temperaturerne komme op omkring 10 plusgrader.

De øvrige højtidsdage bliver også forholdsvis varme årstiden taget i betragtning, fortæller vagtchef Tine Zeuthen fra DMI.

Der kan komme en del blæst med vindstød op til stormstyrke, men det bliver hovedsageligt langs vestkysten, at de udendørs havenisser får sig en rystetur.

- Vi står foran en meget mild række dage. Mandagen bliver ganske pæn og med sol over det meste af landet. Det bliver helt klart den mest solrige dag denne uge. Der kan komme enkelte byger - især i Jylland, siger hun.

Mandag aften og natten til juleaftensdag trækker en front ind over Danmark fra sydlig retning. Den bringer varm luft med sig, men vinden vil også tage til. På vestkysten kan det blive op til kuling.

Ingen sne

Den kraftige vind fortsætter indtil tirsdag eftermiddag, men om vindstødene bliver så stærke, at de kan forstyrre trafikken over broerne, vil DMI's vagtchef ikke gisne om.

- Juleaftensdag bliver det mellem syv og 10 grader og skyet med regn mange steder. I aftentimerne falder temperaturerne til tre-fire grader, så vi kommer ikke ned i nærheden af frysepunktet, og der er absolut ingen udsigt til sne, siger hun.

Ingen frost

Varmerekorden for årets afsluttende måned blev sat 5. december 1953 med 14,5 grader. Og den rekord får lov til at stå mindst et år endnu.

Tirsdag eftermiddag omkring kirketid begynder vinden at løbe tør for kræfter, og der kommer heller ikke meget blæst den 25. december.

- Onsdag bliver det med hensyn til vinden straks lidt mere fredeligt og med en smule regn og skyer mange steder, siger vagtchefen om vejret på den store dag for julefrokoster.

Torsdag og fredag bliver det hovedsagelig tørt. Vinden tager måske til på fredag.

- Og det ser ikke ud til, at vi får frost. Nætterne til torsdag og fredag kan temperaturerne komme ned i nærheden af frysepunktet, siger Tine Zeuthen.