TV der bevæger dig

Jagt på usunde syddanskere

Alt for mange mænd går først til lægen, når det er for sent. Derfor har Region Syddanmark planer om at opspore usunde syddanskere, før en usund livsstil ender med at blive til blodpropper, hjertelidelser - og i værste tilfælde tidlig død.

04:39

1 af 2

En hotdog til hovedret og en smøg til dessert. Det er lidt for ofte favoritten blandt mænd i Syddanmark. TV Syd har været i byen i dag for at høre, hvad mænd siger til det, og de mange oprigtige herrer bestred ikke, at livet kan leves mere sundt.
 
De vil også gerne gå til lægen og svare, hvis nogen spørger, hvordan de lever, hvordan de selv tror, livet kan leves bedre, og om de gerne vil have gode råd og vejledning.
 

Spørgeskema med posten

Spørgsmålet er, om det overhovedet sker, og hvornår. Region Syddanmark har foreløbig kun luftet ideen om at sende et spørgeskema ud med posten til over 100.000 mænd.

Margot Torp, socialdemokratisk medlem af Sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark, kan ikke angive nogen fast dato. Margot Torp var i TV Syds studie onsdag. Hun lod forstå,at der endnu er nogle formaliteter, der skal ordnes, men der er politisk interesse for en undersøgelse.    

Der er nu ingen tvivl om, at de usunde syddanske mænd bør tale med deres læge om tilværelsen. En undersøgelse fra 2010 viser, at over halvdelen af mænd er overvægtige. Næsten en ud af fire ryger dagligt, og 20 procent har et problematisk forbrug af alkohol.