REPORTER | VJ | ONLINEJOURNALIST | SOME

BLIV JOURNALISTPRAKTIKANT PÅ TV SYD

Som journalistpraktikant på TV SYD er du med, når tingene sker. Du gør syd- og sønderjyderne klogere på, hvad der sker i deres landsdel, og du lærer at lave nyheder og fortælle historier til digitale og sociale platforme og tv.

Har du spørgsmål? 

Skriv til praktikantvejleder Signe Dohn sido@tvsyd.dk.

Du får masser af ansvar og bliver en vigtig del af den daglige nyhedsproduktion. Efter den første tids introduktionsforløb indgår du på lige fod med de øvrige medarbejdere på redaktionen.

Og hos os er det altid den gode idé, der vinder. Med andre ord: Du kan i den grad selv være med til at bestemme, hvad din arbejdsdag skal gå med.

Højt tempo og hjælpsomme kollegaer

Vil du vide mere om livet som praktikant? 

Du er velkommen til at kontakte en af vores nuværende praktikanter: Rasmus Jensen eller Anne Bolding.

Der er fart på, når vi laver nyheder, og der er mange udfordringer.

Derfor er det krævende at være praktikant på TV SYD, men udfordringerne gør det sjovt og giver en masse erfaring. Og der er altid hjælp at hente.

Du får du en masse søde og erfarne kolleger, der gerne vil sparre med dig - og hjælpe dig, når der er brug for det. 

Du kommer til at arbejde som digital reporter, tv-reporter og videojournalist. Bliv klogere herunder.

VIDEOJOURNALIST (VJ)

Som videojournalist står du for alt selv. Du bliver lært op i at filme og redigere, og så er det ud i virkeligheden og prøve det af.

Du laver korte videoklip til tvsyd.dk og Facebook og indslag til nyhedsudsendelserne på tv, og du skal lave det hele selv:

  • Idéudvikle
  • Finde ​​​kilder
  • Interviewe 
  • Lave optagelser
  • Skrive manus
  • ​​​​Speake og redigere

 

Kom med vores tidligere praktikant Julie Schou Nielsen på arbejde som videojournalist i videoen nedenfor.

02:09 Luk video

DIGITAL REPORTER

Som digital reporter skriver du artikler og klipper videoer til tvsyd.dk og vores nyhedsapp.

Du producerer både hurtige, korte nyheder og længere gennemarbejdede historier, der benytter sig af den digitale værktøjskasse, som du hurtigt bliver fortrolig med.

 

Vi forventer, du mestrer sproget og kan skrive både levende og fejlfrit. Til gengæld lover vi, at du bliver knivskarp til at vinkle og interviewe, bliver dygtig til at skære den gode, skarpe og præcise rubrik og bliver lynhurtig til at sætte dig ind i alt fra politiske konflikter til Superliga-resultater.

 

På TV SYD vil vi lige så gerne udkomme i video, grafik, quiz, test, debat eller liveopdateringer som i den klassiske webnyhed, og derfor kommer du til at arbejde tæt sammen med vores webproducer og grafikere.

 

 

Reporter på Schwung

Som en del af TV SYDs ungeredaktion Schwung får du gode muligheder for at eksperimentere, når der skal produceres aktuelle journalistiske historier til unge syd- og sønderjyder mellem 15 og 25 år - både med korte videoformater og længere serielle formater primært til sociale medier, men også til TV SYDs egne digitale platforme.

 

Vores tidligere praktikant Line Sahl har blandt andet været tilrettelægger på serien 'En Dag Som Studerende', som er lavet til YouTube.


Tjek Schwungs indhold ud på Facebook, Instragram og YouTube.

 

Kolding, kage og kolleger 

Lige nu er der fem praktikanter på TV SYD, og cirka en gang om måneden har de en praktikantdag sammen med praktikantvejlederen.

Dagene bliver brugt på grundig efterkritik og til at blive klogere på et journalistisk emne eller redskab som for eksempel aktindsigt. Der er også tid til at spise kage og til at snakke om, hvordan det går med at være praktikant på TV SYD.

En gang om året tager praktikanterne på en todages tur ud af huset for at besøge andre medier. Praktikanterne er med til at beslutte, hvilke steder der skal besøges. 

Praktikanterne fortæller 

 

Julie Schou, praktikant på TV SYD fra februar 2018 til august 2019: 

Jeg har været i praktik på TV SYD i snart seks måneder, og hold da op, hvor har jeg lært meget.

På den tid er jeg blevet hurtig til at få en nyhed ud på webben, jeg har lært at skrue et indslag sammen, og så er jeg blevet uddannet videojournalist. Alt sammen med hjælp fra skønne kolleger, der altid står klar til at svare på et spørgsmål eller to - også selvom man spørger om det samme for tredje gang.

Hver dag møder man ind til god stemning og entusiastiske kollegaer.

 

 

Sara Skovhave, praktikant på TV SYD fra februar 2017 til juli 2018: 

Efter halvandet års praktik på TV SYD kan jeg skrive VJ, nyhedsreporter, livereporter og onlinejournalist på cv'et. Jeg var med til at dække kommunalvalget, og jeg har lavet indslag om alt fra vildsvinehegn ved grænsen til Legolands fødselsdag.

Jeg har lavet over 100 tv-indslag og skrevet mindst dobbelt så mange artikler. Det betyder, at jeg har fået rigtig meget interviewerfaring, lært at snakke med mange forskellige kilder, og jeg er blevet hurtig til at sætte mig ind i en historie. 

Vidste du, at...

TV SYD ligger i Kolding og dækker 14 kommuner? 
TV SYD også laver historier fra den tyske side af grænsen?
TV SYD cirka har 70 fastansatte medarbejdere?
TV SYD var de første til at bryde DRs monopol, da vi i 1986 sendte første program som selvstændig station? TV 2 startede først i 1988.