Julemad? And og flæskesteg

Danskere er meget, meget traditionelle, når det gælder maden juleaften. Den står på and og flæskesteg i langt de fleste hjem.

Det viser en spørgeskemaundersøgelse gennemført af PriceRunner.

40 procent af de adspurgte skal både have and og flæskesteg juleaften.

30 procent af danskerne skal kun and eller flæskesteg som julemad.

- Når de fleste både spiser andesteg og flæskesteg tror jeg, det er en helgardering og et udtryk for overflod. Alle skal være glade, og der skal være mad nok. Egentlig spiste man flæskesteg på landet, man slagtede julegrisen, og i byerne spiste man and. Der skal for alt i verden være mad nok og gerne nok til natmad og en flæskestegssandwich 1. juledag, siger kok Søren Ejlersen fra Aarstiderne.

- Vi elsker jul og alle de traditioner, som følger med julen. Vi vil have julesul på den helt klassiske måde, som vi altid har fået den. Det er trygt og godt, siger Søren Ejlersen.