TV der bevæger dig

Juletrafikkens mareridt udeblev

Lillejuleaften er den travleste juledag på vejene. Men den værste trafik er ved at være overstået. TV SYD vejrede stemningen på de syddanske veje.

Det forventede trafikmareridt Lillejuleaften udeblev i Syd- og Sønderjylland. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Det er det samme hvert år. Når juleaften er lige rundt om hjørnet, så er der udsigt til tungt trafiktryk i Danmark - også i Syd- og Sønderjylland. Lillejuleaften er store rejsedag.

Ifølge Vejdirektoratet er trafikken tættest mellem 14 og 20. Blandt andet fra øst mod vest og fra Kolding mod Aarhus.

TV SYD tog ud for at mærke, hvordan stemningen var omkring klokken 15, på det Vejdirektoratet kalder årets travleste trafikdag.

Vi har egentlig forberedt os på, at der skulle være travlt. Men der har simpelthen ikke været så meget. Vi har stået lidt stille i dag.

Trine Vendel, butiksassistent, rasteplads Hylkedal Øst

- Den er fin. Jeg synes, at folk de kører fornuftigt. Det gør de, men der er ved at være mange biler nu. Det kan man godt mærke, sagde Bo Andersen fra Silkeborg til TV SYD.

Mange billister var netop på vej hjem til jul.

- Jeg synes, at der hyggeligt, det er sjovt at køre. Især når man har familien med sig, sagde André Rohwer fra Brædstrup.

På restauranten på rastepladsen Hylkedal Øst ved E45 Kolding Syd havde de egentlig forestillet sig, at den tunge trafik ville betyde flere gæster. Men det var ikke tilfældet.

Den er fin. Jeg synes, at folk de kører fornuftigt. Det gør de, men der er ved at være mange biler nu.

Bo Andersen, Silkeborg

- Vi har egentlig forberedt os på, at der skulle være travlt. Men der har simpelthen ikke været så meget. Vi har stået lidt stille i dag, sagde butiksassistent Trine Vendel.

Flere var kørt tidligt, af frygt for tættere trafik senere på dagen.

- Det bliver et mareridt, det er derfor vi kører så tidligt. Det er jeg sikker på, sagde Martha Hartvig fra Sønderborg.

Men sådan gik det altså ikke. Ifølge vagtchef Marianne Bom Hansen fra Vejdirektoratets Trafikcenter, så var trafikken i Syddanmark tættest på E45. Men mareridtet udeblev.