TV der bevæger dig

Juletyvene bliver jagtet

Færre politifolk får fri i juledagene. Begge politikredse i Sydjylland har vagtsat ekstra mandskab til at patruljere i højtiden. Det sker for at fange indbrudstyve, som går efter julegaverne.

Colourbox Foto: GERARD BEZARD

Det er ekstra sårbart at blive ramt af indbrud i en højtid som julen. Derfor bruger politiet i år flere penge end nogensinde før på at sikre, at så få som muligt bliver udsat for den ubehagelige oplevelse, skriver JydskeVestkysten onsdag.

Skruet op

- Vi afsætter normalt en anseelig mængde ressourcer, men i år har vi skruet op. Det gør, at vi alt i alt bruger rigtig mange ressourcer på at sikre borgerne i juletiden, siger linjechef og politiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi Lars Bræmhøj, der ikke vil sætte kroner og øre på politiets indsats i juletiden.

I Kolding, der hører under Sydøstjyllands Politi, kan villaejerne se frem til øget patruljering og hundetræning.

- Vi har afsat ekstra ressourcer til øget patruljering. Derudover har vi lagt træningen af politihunde ud i boligområderne for at undgå de mange indbrud. Det er et meget stort fokusområde for os i den her tid, siger Verner Petersen, der er leder af lokalpolitiet i Kolding.

Straksdomme

Også domstolene kan se frem til at få julefreden forstyrret.

I begge sydjyske kredse gør politiet, hvad de kan for at få kendte indbrudstyve spærret inde hen over julen. Det sker enten via varetægtsfængslinger eller straksdomme.

1000 indbrud

Derudover kan mange betjente se frem til overarbejde for at sikre, at borgerne kan føle sig trygge gennem julen.På trods af politiets store og skærpede indsats viser beregninger fra Forsikringsoplysningen, at mindst 1000 villaejere kommer hjem til et hus, der har været hærget af indbrudstyve i juledagene.

- 1000 indbrud er, hvis politiet har været aggressive og heldige. Ellers kan tallet være højere, siger Riccardo Krogh Pescatori, der er konsulent ved Forsikringsoplysningen.