TV der bevæger dig

Jurist og politi: Hjemmeside er lovlig

Hjemmeside rettet mod østeuropæere er ikke i sig selv ulovlig, vurderer ekspert og politiet overfor jv.dk.

Hjemmesiden meldenøsteuropæer.dk

Hjemmesiden meld-en-østeuropæer.dk er ikke ulovlig. Det vurderer Syd- og Sønderjyllands Politi og en ekspert overfor jv.dk.

- Som udgangspunkt er der ikke noget ulovligt ved initiativet. Men man skal være varsom med den salgs oplysninger, og deres sandhedsværdi vil være meget lav, for politikeren har ingen mulighed for at efterprøve deres rigtighed, siger Jørn Vestergaard, der er professor i strafferet ved Københavns Universitet til jv.dk.

Det er det 24-årige byrådsmedlem Peter Kofod Poulsen, der sidder i byrådet for Dansk Folkepart i Haderslev, der har lavet hjemmesiden.

Syd- og Sønderjyllands Politi understreger dog, at webmasteren skal være meget opmærksom på, at indholdet ikke kommer på kant med eksempelvis racismelovgivningen.

- Den har mest politisk karakter, og det er ikke ulovligt at ytre sig politisk. Men det er selvfølgelig vigtigt, at webmasteren sørger for, at brugerne holder en ordentlig tone, og eksempelvis ikke får lov til at udtrykke sig racistisk, siger Helle Lundberg, der er kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Læs artiklen hos JydskeVestkysten her