Kan du træffe bedre beslutninger end politikerne?

DR og TV SYD lancerer nu ?Mit byråd?. Et byråd hvor 11 borgere har mulighed for at være lokalpolitikere for en dag.

I byrådet skal deltagerne tage stilling og prioritere forskellige beslutninger inden for ældrepleje, folkeskole og miljø- og teknik. Valg og beslutninger som lokalpolitikkere landet over sidder med til dagligt.

- Vi vil gerne synliggøre, hvor svært det kan være at prioritere i kommunerne, hvor der sjældent er penge til det hele. Vi vil gerne give både deltagerne, men også seerne og lytterne, et i indblik i, hvilke udfordringer og valg man står over for, når man sidder i et byråd, siger Claus Christensen, nyhedschef hos TV SYD.

Første halvdel af dagen i ?Mit byråd? kommer til at foregå i lokalområdet, hvor deltagerne bliver præsenteret for nogle af de steder, hvor penge fra kommunen vil lune. Om eftermiddagen mødes deltagerne i byrådssalen. Her skal beslutningerne træffes og pengene fordeles.

Radio og TV smelter sammen

Projektet er et samarbejde mellem DR Syd, DR Trekanten og TV SYD. Et samarbejde som alle tre parter forventer sig meget af.

- Tanken om en række programmer produceret i fællesskab med TV SYD, DR Trekanten og DR Syd er helt ny for os og utrolig spændende. Når vi lader radio og tv smelte sammen på denne måde, kan vi i langt højere grad supplere hinanden, og vi får helt andre muligheder for at komme rundt i regionen. Vi glæder os rigtig meget, og det håber jeg også at vores seere og lyttere gør, siger Emma Louise Laycock, Redaktionsleder på DR P4 Trekanten

Første afsnit af ?Mit byråd? kan høres og ses mandag d. 4. november 2013

Har du mod på at være med, så send en mail og skriv et par linjer om dig selv til mitbyraad@tvsyd.dk