Kan spare millioner ved at lade private slå græs

Esbjerg kan spare 17 millioner kroner på at lade private firmaer slå græs, rydde sne eller lappe huller i vejene. Det viser en analyse fra Dansk Byggeri, som har kortlagt, hvor meget kommunerne udliciterer.

I Syd- og Sønderjylland kan kommunerne i alt spare 80 mio. kr. ved udlicitering, Esbjerg kan spare 17 mio. kr., og Sønderborg kan spare 11 mio. kr. om året. I Haderslev, Kolding, Vejle og Aabenraa kan kommunerne hver især spare mellem seks og ni mio. kr..

- Her har kommunerne en oplagt mulighed for at effektivisere og finde ekstra penge til kommunekassen, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen. Der er selvfølgelig forskel på, hvor meget der er at hente i de enkelte kommuner, men jeg vil vurdere, at en besparelse på 80 millioner samlet set er et stort beløb for vores sydjyske kommuner.

- Det er helt klart også værd at tage med, og det er penge, som kan komme kommunens borgere til nytte på andre områder f.eks. ved at renovere klasselokalerne på de lokale skoler eller ved at ansætte flere i ældreplejen. Det er vigtigt, at vi får mest muligt ud af vores skattekroner, og jeg håber derfor, at kommunerne vil se nærmere på tallene og undersøge mulighederne for at udlicitere flere opgaver, siger Michael Mathiesen.

Vejen er den kommune i Sydjylland, som har udliciteret mest, mens Esbjerg sender færrest opgaver i udbud.

Se analysen af kommunernes udlicitering af de tekniske områder her

Se hvor meget din kommune kan spare ved at udlicitere her