Kan vrage og vælge mellem lærere

Mens inspektørerne rundt om på landets folkeskoler for blot et år siden rev sig i håret og var tvunget til at ansætte ikke-uddannede lærere, kan de i dag vælge og vrage mellem massevis af kvalificerede lærere, når ledige stillinger skal besættes.

Selv korte vikaransættelser på få måneder konkurrerer uddannede lærere nu om at få. Sådan lyder det samstemmende fra en håndfuld Syd- og Sønderjyske skoler, som enten lige har ansat eller er i gang med at ansætte nye lærere. Det skriver JydskeVestkysten søndag.

Generelle nedskæringer og deciderede fyringsrunder i blandt andet Kolding og Vejle har afblæst lærermanglen. Lige nu er der 55 ledige lærerstillinger på landets 1600 grundskoler inklusive tidsbegrænsede vikariater. 13 af dem er i Region Syddanmark.

Mange ansøgere i Bække og Ballum

Bække Skole i Vejen er en af de skoler, som lige nu søger en ny lærer. Og skoleleder Svend Faurholt har aldrig i sine seks år på skolen oplevet en større interesse.- Det er helt enormt. Der ringer fem-seks stykker hver eneste dag, og vi har været nødt til at vise de interesserede rundt i hold for at være effektive, fortæller han.Selv om der stadig er en lille uges tid til ansøgningsfristen, har han allerede modtaget omkring 30 ansøgninger. Flere af dem fra lærere, der er blevet prikket i Vejle og Kolding.
- Som arbejdsgiver er det jo fantastisk at have et stort og bredt felt at vælge ud fra. Men jeg må også indrømme, at der har været nogle magre år, hvor det ikke har været så sjovt, siger han.

Sjovt var det til gengæld for skoleleder Marit Beckmann, da hun for nylig skulle ansætte en ny lærer til Ballum Skole, som ligger i det allervestligste Tønder. Hun fik 18 ansøgere, og det er langt flere, end skolen ellers er forvænt med.- Det var så mange, at vi kunne vrage og vælge og få lige den lærer, der havde den rigtige fagkombination, siger Marit Beckmann, Ballum Skole.