KIF vandt i Champions League

Håndboldklubben KIF Kolding åbner sin sæson i Champions League med en sejr på udebane over svenske IK Sävehof på 38-30.

KIF Kolding åbnede Champions League med en 38-30-sejr på udebane over svenske IK Sävehof. Dermed fik danskerne en smule oprejsning efter en skidt sæsonstart.

KIF Kolding har fået en skidt sæsonstart i den hjemlige håndboldliga, hvor det er blevet til tre nederlag i de fire første kampe. Men de danske sølvvindere kom godt i gang i Champions League og vandt søndag 38-30 ude over Sävehof fra Sverige.

Sävehof er ikke regnet blandt favoritterne i Koldings Champions League-gruppe, der tæller seks hold. Men svenskerne bed godt fra sig hjemme i Scandinavium, hvor der er plads til 12.000 tilskuere.

KIF Kolding var bagud i det meste af første halvleg, og danskerne havde især svært ved at få styr på Sävehofs hårdtskydende back Jonathan Stenbäcken, som scorede på seks ud af sine første syv skudforsøg.

Svenskerne missede dog muligheden for at komme foran med fem mål midtvejs i første halvleg, og i stedet halede KIF Kolding ind på den svenske føring, så holdene gik til pausen ved stillingen 15-15.

KIF Kolding lavede det afgørende ryk lige efter pausen, hvor jyderne vandt de første 10 minutter af anden halvleg med 7-1. Især Bo Spellerberg trådte i karakter, mens der også var gode præstationer fra veteranen Lars Christiansen, Lasse Mikkelsen og målmand Anders Petersen, der fik bedre og bedre fat i de svenske skytter, som kampen skred frem.

Det betød, at al spænding blev hevet ud af kampen, og det hele endte med en storsejr på otte mål.

Der resterer stadig hele ni kampe for KIF Kolding i gruppen, hvor kun de fire bedste hold går videre.