TV der bevæger dig

Knap 40 personskader med fyrværkeri

Skadestuerne i sendeområdet havde en travl nytårsaften og -nat. Omkring 40 personer er blevet behandlet for fyrværkeriskader.

01:52

En ung mand behandles for brandsår på skadestuen i Esbjerg nytårsaften.

1 af 2

Kolding melder om 10-12 fyrværkeriskader - Horsens om fem - Esbjerg om en halv snes stykker og nogenlunde samme antal i Aabenraa.

Ingen af skaderne er rigtig alvorlige.

På landsplan er antallet af øjenskader i forbindelse med nytåret også forholdvis lavt . Ni er indlagt med øjensskader mod 15 sidste år.

En 48-årig mand fra Østjylland har fået fjernet øjet på et hospital i Aarhus, efter at en vildfaren raket ramte ham nytårsnat. En 19-årig mister også synet efter at have været for tæt på et fyrværkeribatteri og er nu indlagt på Odense Universitetshospital.

Det fortæller overlæge John Thygesen fra Øjenafdelingen på Glostrup Hospital, der har opgjort antallet af øjenskader landet over som følge af fyrværkeri nytårsaften.

I alt er ni indlagt på en øjenafdeling mod 15 i 2010.

- Det er færre end sidste år. Desværre er den ene af en så alvorlig karakter, at man måtte fjerne øjet straks ved indlæggelsen, mens en anden har mistet synet fuldstændig på det ene øje. Men generelt ser det bedre ud end sidste år, siger han.

John Thygesen hæfter sig især ved, at der er langt færre skader efter fyrværkeribatterier end sidste år.

- Det skyldes muligvis, at Sikkerhedsstyrelsen har skærpet sikkerheden omkring batterierne, så lunterne er blevet ændret, og nogle er blevet forbudt. Så i år ser vi lidt flere vildfarende raketter i forhold til det samlede antal, vi har set sidste år, siger han.

Mest sete på tvsyd.dk