Koldskål deler landet i to

Jyderne vil have koldskål med citron, mens københavnerne vil have sommerspisen uden den syrlige smag. Det viser en variation af det såkaldte koldskålsbarometer, som hver sommer dukker op i pressen.

- Som så meget andet, så kan koldskål dele et land i to. Det skriver DR Midt & Vest.

Regionalradioen har talt med Mogens Poulsen fra Thise Mejeri, som peger på smagsforskellen. Og tendensen bekræftes af landets største mejeri, Arla, som fremstiller koldskål på sit mejeri i Christiansfeld.

Både det nordvestjyske mejeri og giganten i Sønderjylland mangler dog en væsentlig faktor: Sol og varme.

Salget i denne sommer ligger 25 procent under sidste år, hvor juli var meget bedre.

- Skinner solen ikke, og er temperaturen ikke over 20 grader, så spiser folk ikke så meget koldskål, siger kategoridirektør for Yoghurt og koldskål i Arla, Morten Werner Hansen, til DR Midt & Vest.

I de næste dage ser ikke ud til, at der skal skrues op for hanerne på koldskåls-hanerne. Dog kan sønderjyderne måske få mest lyst til koldskål - med citron.