Kølig start på sommeren, men ingen regn

På søndag, den 1. juni, bliver det sommer - men det kan man ikke se på temperaturen, lyder det fra DMI.

Hverken sidste uges varme sommertemperaturer eller de efterfølgende store regnmængder fredag bliver gentaget i denne uge, hvor vejrmenuen står på mere stabilt vejr.

Faktisk ser det ud til, at byger og regn holder sig fra Danmark - i hvert fald ind til weekenden - lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

- I store træk bliver det pænt med solskin lige omkring de 20 grader, fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Klaus Larsen.

Han siger dog, at en omgang blæst godt kan tage toppen af fornøjelsen særligt tirsdag og onsdag.

- Det kommer til at blæse mest onsdag, men tirsdag følger lige i hælene. I østersøområdet og den nordlige del af Jylland er der generelt mest vind, og der kan komme op til kuling, fortæller Klaus Larsen.

Ganske fin fridag på torsdag

Når mange danskere torsdag holder fri på Kristi himmelfartsdag, så har vinden dog lagt sig en hel del, lover han:

- Det ser ud som om, de får en ganske fin torsdag. Det bliver 18-20 grader de fleste steder, og der kommer masser af solskin, lyder det fra meteorologen.

Søndag går kalenderen ind i den første sommermåned, men temperaturen er ikke i nærheden af at nå de 25 grader, der karakteriserer en temperaturmæssig sommerdag. Faktisk bliver søndag den 1. juni ugens koldeste dag.

- Vi er slet, slet ikke i nærheden af en sommerdag. Og endnu mindre når vi kommer ind i selve sommeren, siger han med henvisning til, at prognosen heller ikke viser bragende solskin og hede temperaturer i begyndelsen af næste uge. Snarere tværtimod.

Han forklarer, at et lavtryk nærmer sig Danmark i weekenden. Bornholm kommer allerede til at få nogle dråber vand fredag, mens turen kommer til resten af landet søndag.

Temperaturen dykker søndag ned til omkring 15-16 grader.