Kom helskindet gennem juletrafikken

Med en lille uge til jul er der grund til at holde øje med juletrafikken. Især de, der skal igennem trekantområdet op til jul, skal være opmærksomme.

Det er rigtig træls at ende i en bilkø, når man skal hjem på juleferie.

Så her er årets guide til juletrafikken i Syd- og Sønderjylland. Og juletrafikken er allerede ved at sætte ind, så der er grund til at holde sig orienteret, inden man sætter sig i bilen for at køre på juleferie.

I dag fredag og i morgen lørdag rejser mange sydpå over grænsen for at købe ind til jul, så i de næste par dage kan man regne med tung juletrafik ad de store veje sydover. Det er især mellem kl. 15.00 og 19.00 at folk kører på grænseture, fortæller Rune Johansen, der er vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter til TV SYD.

Også de store veje i trekantområdet får tæt trafik allerede fredag.

- Sådan som julen falder i år, så kører folk hjem på juleferie allerede fra fredag eftermiddag, siger Rune Johansen. Han opfordrer til, at man forsøger at rejse på andre tidspunkter, men hvis nu det ikke kan være anderledes, så må man indstille sig på, at der kan være kø-kørsel.

De dage med den tungeste trafik bliver den 22. og 23. december i dagtimerne, og trafikken bliver værst i trekantområdet mellem Lillebæltsbroen og Århus og mellem Kolding og Århus. Især hvis man skal nordpå, må man indstille sig på en ekstra lang køretur.

Hjemtrafikken efter jul bliver knap så slem, fordi folk fordeler deres hjemrejse mere jævnt mellem d. 25. og d. 30. december, men der vil stadig være mange på vejene. Og her vil trafikken især gå østover.

 Rune Johansen fra Vejdirektoratets Trafikcenter opfordrer til, at man orienterer sig om trafikken på Vejdirektoratets hjemmeside www.trafikinfo.dk inden man kører. Så har man nogenlunde styr på de væreste trafikpropper.

Den eneste dag i julen, hvor man faktisk kan regne med en nogenlunde rolig køretur er juleaftensdag. Her har de fleste travlt med forberedelserne til juleaften, så der har man vejen næsten for sig selv.