TV der bevæger dig

Kom så med det valg, Løkke

- Kom så med det folketingsvalg, lyder det fra flertallet af Folketingets medlemmer.

02:36

Karina Lorentzen Denhardt med sin lille Clara.

1 af 2

De har det som soldater, der skal i krig. De har sat sig op til valgkampen så mange gange, at de har svært ved at vente længere.

Imidlertid har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kun enevældig magt på ét punkt, nemlig retten til at udskrive folketingsvalg, og den magt vil han tilsyneladende bruge til det yderste.

Han partifælle, Eva Kjer Hansen, er blandt dem, der gerne vil have et valg.

- Især i det sidste halve år har vi ventet på valget, og i den periode har det været svært at planlægget noget som helst. Det vil være lækkert at få det overstået, siger hun.

Eva Kjer Hansen har aflyst en rejse til Solvang i USA i september med familien, og det er hendes døtre godt sure over.

Valgkamp i et år

Lotte Rod fra De Radikale har forsømt kæresten og studierne i København i et helt år for at føre valgkamp i Syd- og Sønderjylland.

- Jeg og hele min organisation har gang på gang sat os op til, at nu kommer valget, og så kom det alligevel ikke. Det giver en nedtur et par dage, men jeg er da glad for, at jeg har haft lang tid til at føre valgkamp, siger hun. Ved det seneste folketingsvalg var hun kun 80 stemmer fra at blive valgt.

SF's spidskandidat i Syd- og Sønderjylland, Karina Lorentzen Denhardt, har ikke noget imod at vente til oktober med at føre valgkamp. Hun fødte en datter for en uge siden.

- Jeg er nok den eneste i rød blok, der ikke ønsker et valg lige nu. En valgkamp med en baby på armen er ikke det, jeg drømmer mest om, siger hun.