TV der bevæger dig

Kommuner går glip af 85 mio. kr.

Sydjyske kommuner kunne spare 85 mio. kr., hvis de i højere grad udliciteret opgaver med at tømme skraldespande, slå græs og rydde sne. Det viser en beregning fra Dansk Byggeri.

Esbjerg Kommune kunne spare over 20 mio. kr. ved at udlicitere flere vej- og parkopgaver. Billedet er fra dagene efter landsstævnet i Esbjerg.

- Esbjerg og Horsens går henholdsvis glip af 21,2 og 14 millioner kroner hvert år, så her er der virkelig en god grund til at sende flere vej- og parkopgaver i udbud, siger Lea Stentoft, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri.

Men det er ikke kun Esbjerg og Hosens Kommuner, der vinker farvel til mulige millionbesparelser, for der er også mange penge at hente i flere af de andre sydjyske kommuner.

Beregningerne viser, at Haderslev Kommune årligt kan spare knap ni millioner kroner, mens Sønderborg Kommune eksempelvis kan spare otte millioner kroner.

- Med udlicitering kan man komme en del af kommunernes økonomiske udfordringer til livs. Og derfor håber jeg, at vi i den nærmeste fremtid vil se flere vej- og parkopgaver i udbud, siger Lea Stentoft.