Kommuner: Ingen adgang til voldelige borgere

Borgere der opfører sig truende, voldeligt eller upassende kan få karantæne fra at vise sig på rådhuset. Det skriver Jydske Vestkysten søndag.

Antallet af borgere, der opfører sig truende og voldeligt over for sagsbehandlere i kommunen er et stigende problem. På flere rådhuse er der ansat faste vagter - men det er ikke altid nok.

Derfor bliver nogle borgere nægtet adgang til rådhusene.

I Tønder har en kvinde fået fremmødeforbud i kommunen, og i Esbjerg er en mand forment adgang til rådhuset, efter at han overfaldt en vagt.

Fremmødeforbuddet er dog en nødløsning, understreger Marianne Valentin, leder af borgerservice i Tønder, over for Jydske Vestkysten:

- Det kan være det sidste alternativ. Vi forsøger at have alle vores medarbejdere klædt på, sådan at de forstår, hvordan vi nedtrapper en konflikt, siger hun.

I de ti byer, Jydske Vestkysten dækker, blev 117 personer i 2013 dømt for vold eller trusler mod offentligt ansatte. Tallet dækker byerne Billund, Esbjerg, Haderslev, Kolding, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejen, Aabenraa og Tarm. Det er en stigning siden 2008, hvor 77 personer blev dømt.