Kongelig mad-eksport

Sydjyske fødevarer skal på det kinesiske marked - derfor drager Prins Joachim og Prinsesse Marie med flere syddanske fødevarevirksomheder til Kina for at støtte op om eksporten.

Mellem 10 og 12 små og mellemstore virksomheder pakker til november deres sydjyske frugter, eller i hvert fald fødevarer, og drager mod kinesiske himmelstrøg. Markedet for de danske fødevarer i Kina er i løbet af de sidste år steget voldsomt, og den udvikling ønsker firmaerne nu at udnytte, skriver Væksthus Syddanmark i en pressemeddelelse til TV SYD i dag.

- Landet er så kæmpestort, at bare en lille bid af markedet kan få en enorm betydning for den enkelte virksomhed, siger udviklingschef Mette Thybo fra Væksthus Syddanmark.

Kongeligt fingeraftryk

Også kongehuset har indvilliget i at deltage i fremstødet for de syddanske madvarer - de støder nemlig til rejsen i Beijing, hvor der afholdes et større skandinavisk event. Her vil Prins Joachim og Prinsesse Marie møde op for at støtte de danske fødevarevirksomheder i afsætningen til Kina.

- Vi er utrolige glade for at det danske kongehus har takket ja til invitationen. I kraft af kongehusets meget positive omdømme giver det fremstødet en ubetalelig reklameværdi, skriver Mette Thybo.