TV der bevæger dig

Kraftigt blæsevejr på vej: Fem gode råd til sikre sig mod ødelæggelser

Natten til søndag kan der komme vindstød op til stormstyrke. Men allerede nu oplever de vindstød af orkanstyrke på den sydlige del af vestkysten. Her er 5 gode råd til at sikre boligen.

Hvis du ikke forbereder dig, kan du risikere, at løse genstande som for eksempel en trampolin flyver over til naboen. Foto: Bjarke Bo Olsen

Når det voldsomme blæsevejr rammer landet, er der risiko for vindstød af storm- og helt op til orkanstyrke.

Hvis man ikke forbereder sig, kan det føre store ødelæggelser med sig. Politiet har allerede været ude på Twitter og opfordre folk til at forberede sig og være opmærksomme.

Læs også DMI varsler vindstød af orkanstyrke – se hvor det er værst

Det er især løse genstande som trampoliner og havemøbler, som politiet gør opmærksom på. Men der er flere ting at tænke over, før den kraftige vind rammer.

Brancheorganisationen Forsikring og Pension har lavet en liste over, hvordan du kan forberede dig:

5 gode råd:

- Fjern løse genstande udenfor huset som trampoliner, tøjstativer, havemøbler og lignende
- Knækkede eller visne grene skal fjernes
- Luk porte, døre og vinduer
- Er du ved at bygge, eller laver du større udvendige reparationer, skal du fastgøre presenninger, tjekke stilladser og afstive byggematerialer og nyopførte konstruktioner
- Lav en aftale om hjælp med dine naboer, hvis du ikke er hjemme

Kilde: TV2 og Brancheorganisationen Forsikring og Pension

Når det voldsomme vejr er forbi, er det en god ide at gå huset igennem og forberede sig på næste storm - tjek med det samme, om der er løse tagsten, om noget er gået i stykker, eller nogle træer er blevet beskadiget, så de skal fældes.  

Mest sete på tvsyd.dk